De tilsandede ege

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

De tilsandede ege ved Vestkysten i Danmark er en unik type af egetræer, som er tilpasset til at overleve i det barske kystmiljø med den sandede jord og hårde vind. Disse træer kan findes i klitterne og på de sandede områder langs kysten, og er kendt for deres kompakte vækstform og modstandsdygtighed mod tørke og vind.

 

Atypiske egetræer

Disse træer har lavere højde og bredere krone end almindelige egetræer, og deres rødder er kraftigere og dybere for at kunne holde fast i den sandede jord. Deres blade er også smallere og mere modstandsdygtige over for tørke og vind.

 

De tilsandede ege er også vigtige for det omgivende dyreliv og økosystem langs Vestkysten. Deres blade og grene er et vigtigt fødeemne for mange insekter og fugle, og deres træer giver også ly og beskyttelse for mange fors

Søen har været tørlagt

Søen har dog været tørlagt til fordel for landbruget, men i 2010 erhvervede Aage V. Jensen Naturfond området for at genskabe den gamle sø samtidig med at de ville skabe et unikt område til gavn for både dyr, planter og mennesker.

 

Filsø i dag

I dag er Filsø et populært ferieområde, og der er flere muligheder for at bo i området. Der er også flere aktiviteter, man kan foretage sig, herunder vandreture og cykelture. Der er også flere steder, hvor man kan se og lære om områdets historie og kultur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev