Ferien i top - energiforbruget i bund!

Vi har samlet vores bedste råd til dig, der gerne vil spare på strømmen i sommerhuset og samtidig gøre noget godt for miljøet – uden at det behøver at gå ud over hyggen i sommerhuset

 

Brug varmepumpen rigtigt

En varmepumpe er med til at spare strøm. Den holder på varmen og bruger mindre strøm end en el-radiator.

1.På fjernbetjeningen trykkes der på „on/off“ eller „1/0“ for at tænde for anlægget.

2.Tryk på knappen ”Mode” eller ”Funktioner” og vælg ”Heat”

3.Indstil temperaturen med „↑↓“ eller „+/-„.

4.Tryk på start.

Når anlægget har nået den ønskede temperatur, slukker det automatisk og starter igen når temperaturen falder. Systemet regulerer så selv temperaturen. Indstil den venligst ikke til "Auto", for så køles systemet automatisk ned, når temperaturen er nået eller overskredet (f.eks. er pejsen i drift samtidig).

Pas på de store strømslugere

Har sommerhuset pool, spa eller sauna?

Dæk vandet til, når poolen eller spaen ikke er i brug. Det holder på varmen. Og husk at holde døren lukket, når saunaen er tændt. Så undgår du unødigt varmetab.

Husk de små gode el-vaner

Sluk, skru ned og fyld op. Du kender dem sikkert godt: De gamle elspareråd. Og de gode vaner kan bruges i sommerhuset. Sluk lyset, og luk døren, når du går ud af et rum. Fyld opvaskemaskinen, sænk temperaturen når du vasker tøj, og brug tørresnoren. Selv de små ting kan gøre en stor forskel.

Lad bilen stå – tag cyklen i stedet

Når du skal en smut til byen for at hente rundstykker eller en tur til stranden, så lad bilen stå. Du kan medbringe din egen cykel eller leje hos Die ”hyggelige” Dänen. Jo mindre du bruger bilen under ferien, jo mere Co2 sparer du. Og så får du tilmed den friske Vesterhavsluft at mærke 😊

Del dine klimavenlige råd med os!

Måske du har været i sommerhus hos os, og har nogle andre gode råd til at gøre din ferie mere klimavenlig? Så del dem med os!

Die Hyggelige Dänen har udpeget to miljøambassadører, som tager imod råd fra vores gæster. Du kan sende dine gode råd til:

Kent Nymark, Bureauleder og miljøambassadør, [email protected]

Monike Sommer, Direktør og miljøambassadør, [email protected]

Hvert år udlodder Die ”hyggelige” Dänen en præmie til den gæst, der kommer med det bedste miljøråd. Vinderen får direkte besked.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev