Filsø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Filsø er en sø, der ligger i den sydøstlige del af Jylland, tæt på Henne Strand i Danmark. Søen er omgivet af et rigt dyre- og planteliv, og der er flere stier og ruter, man kan følge for at se på det.

 

Lang historie bag Filsø

Filsø har en lang historie, og der er fundet beviser for, at området omkring søen har været beboet siden stenalderen. Der er også fundet rester af bondesteder og gravhøje fra jernalderen.

 

I det 19. århundrede blev Filsø udnyttet som en kilde til fødevarer og som et sted for turisme. Der blev bygget hoteller og sommerhuse i området, og flere stier og broer blev bygget for at gøre området tilgængeligt for turister.

 

Søen har været tørlagt

Søen har dog været tørlagt til fordel for landbruget, men i 2010 erhvervede Aage V. Jensen Naturfond området for at genskabe den gamle sø samtidig med at de ville skabe et unikt område til gavn for både dyr, planter og mennesker.

 

Filsø i dag

I dag er Filsø et populært ferieområde, og der er flere muligheder for at bo i området. Der er også flere aktiviteter, man kan foretage sig, herunder vandreture og cykelture. Der er også flere steder, hvor man kan se og lære om områdets historie og kultur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev