Blåvand Strand

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Blåvand Strand har en lang historie, som går tilbage til oldtiden. Området omkring byen var oprindeligt beboet af germanske stammer, og der er fundet arkæologiske beviser for, at området blev brugt til fiskeri og landbrug i oldtiden.

Kendt for fiskeri- og landbrugsindustrien

I middelalderen blev området kendt for sin fiskeri- og landbrugsindustri, og der blev etableret flere fiskerlejer langs kysten. I 1700-tallet blev området også kendt for sin saltindustri, da saltet fra havet blev brugt til at konservere fisk og andre madvarer.

Turismen tog fart

I det 20. århundrede begyndte turismen at tage fart i området, og Blåvand Strand blev et populært feriemål for danske og udenlandske turister. Byen voksede sig større, og der blev bygget flere ferieboliger og hoteller, samt etableret flere butikker, restauranter og aktiviteter for turisterne.

 

I dag er Blåvand Strand et populært feriemål for turister, der søger en kombination af smuk natur, aktive erhvervsliv og rig kulturarv. Stranden er kendt for sin smukke natur, sine klitter og de hvide sandstrande og også for de mange aktiviteter som byen tilbyder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev