Blåvandshuk Fyr

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Blåvandshuk Fyr findes på den danske Vestkyst i Blåvand. Blåvandshuk Fyr er beliggende på Danmarks vestligste punkt, på Horns Bjerge, 18 meter over havets overflade og med de 39 meter høje fyr, rager fyret højt op over havets overflade. Det nuværende bygningsværk som Blåvandshuk Fyr er konstrueret af blev opført i 1899 af tømrermesteren Kr. Skaft, og det blev taget i brug for første gang nytårsaften i 1900. I dag er fyret automatiseret, men fungerer som det har gjort igennem alle tidligere år. Den tidligere fyrmesterbolig rummer i dag en udstilling om Havmølleparken på Horns Rev, og desuden er turistinformationen også beliggende der.

Fyrtårnet kan besøges året rundt

Fyrtårnet er åbent for besøgende året rundt, men det mest optimale besøgstidspunkt er selvfølgelig når solen skinner og der er en god sigtbarhed, så man for alvor kan nyde panoramaudsigten over den danske Vestkyst. Hvis man er rigtig heldig med vejret, så kan man i horisonten skue vindmølleparkerne ved Horns Rev som ligger omtrent 40 kilometer fra land.

 

Entrébilletterne til Blåvandshuk Fyr købes ved den tidligere fyrmesterbolig, og herfra venter der 170 trin til toppen. Tæt på fyrtårnet ligger også et gammelt bunkertårn, som var en del af den forhenværende Atlantvold under Anden Verdenskrig. I dag siges det, at der i stedet befinder sig en overvågningsradar tilhørende den danske marine i bunkertårnet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev