Gravel Challenge Blåvandshuk

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Gravel cykling er en cykelform, der i stigende grad tiltaler cykelentusiaster i alle niveauer. Gravel-sporten kombinerer landevejscykling og mountainbike. Dvs. man cykler på skovstier, grusveje og lignende.

Kommet for at blive

Blåvandshuk-området er vært for Gravel Challenge Blåvandshuk, som er en del af UCI Gravel World Series og anses for at være et af de største Gravel-events i Danmarks historie. Det første event afholdes fra 5. til 7. maj 2023, og det vil gentage sig hvert år fremover.

Du kan læse mere her om Gravel Challenge Blåvandshuk

Løbet er sammensat, så det både udfordrer professionelle, cykelklubber og almindelige cykelentusiaster.

Eventet strækker sig over 2 dage.

Den første dag er et professionelt UCI Race Event, der byder på 2 kvalifikationsruter til UCI Gravel World Series: 110 km for aldersgruppen 60+ (mænd) og 50+ (kvinder) samt 155 km for aldersgruppen 19-59 (mænd) og 19-49 (kvinder).

På andendagen er der ”Gravel Gourmet Experience”, hvor alle med interesse og lyst kan deltage på en af de 3 forskellige ruter, nemlig 25 km, 70 km og 110 km. Alle ruterne går igennem den smukke og unikke natur i Blåvandshuk-området, herunder også både Blåvand og Vejers, og besøger mellem 1-5 lokale restauranter, som byder på forfriskninger til alle. Der er ingen krav til disse cykelruter, og derfor kan alle tilmelde sig en af disse 3 distancer og bruge alt fra mountainbikes til elcykler.

I weekenden vil Vejers og området omkring være fyldt med cykelstemning. Der vil være boder og musik ved både start- og målstregen, og byens butikker og restauranter vil holde åbent. Vejers vil være pyntet med cykler og flag, og der vil være aktiviteter for både store og små. Det er den perfekte lejlighed til at besøge Vejers med hele familien, vennerne eller klubben og opleve en spændende cykelweekend/uge. Læs mere om hele eventet på Gravel Challenge Blåvandshuk.

Hvis du er interesseret i at tage del i en af de spændende ruter eller i en god cykelfest, er det oplagt at bestille en ferie i et af de mange lækre sommerhuse. Sommerhusene tilbyder mere end rigelig plads til både familie og venner, og cyklerne kan stå aflåst indendørs. Mange af sommerhusene tilbyder også aflåste og isolerede skure og disponible rum, hvor cyklen kan opbevares trygt og godt. De fleste af sommerhusene er placeret tæt på Vejers og området omkring, hvilket giver dig en unik mulighed for at opleve eventet på tæt hånd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev