Kaj Munks Præstegård

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Kom helt tæt på historien om Kaj Munk

Den 4. januar 1944 blev digterpræsten Kaj Munk hentet i sit hjem i Vedersø, senere samme aften blev han henrettet. På præstegården i Vedersø kan I komme helt tæt på historien om den lollandske forældreløse dreng, der i 1930’erne blev en af Nordens mest spillede dramatikere.

På Kaj Munks Præstegård træder I ind i de selvsamme stuer, som Kaj Munk måtte forlade. Gennem udstillingerne og i Kaj Munks eget hjem kan I opleve historien om digteren, præsten, modstandsmanden.

Se jer om i Stærekassen

Da Kaj Munk flyttede ind i præstegården indrettede han først et arbejdsværelse, han kaldte “Regensen”, efter kollegiet han havde boet på i København. Da præstegården sidenhen blev fyldt med børn, rykkede han op på præstegårdens tørreloft, her indrettede han et nyt arbejdsværelse, som han opkaldte efter en af Det Kongelige Teater i Københavns tre scener. Det fik navnet “Stærekassen”.

I dag kan man stadig opleve Kaj Munks arbejdsværelse. Se jer omkring, mange af Munks egne minder findes stadig her.

Oplev præstegårdsparken med Danske Digterruter

Parken ved Kaj Munks Præstegård er altid et besøg værd. Præstegårdens tidligere beboere har alle været med til at forme den, Kaj Munk tilføjede blandt andet en kanal ud til Nørre Sø og så plantede han sine lollandske blå anemoner. Rundt i parken finder I QR-koder, når I scanner dem med jeres smartphone, kan I høre forskellige værker af Kaj Munk oplæst af skuespiller Esben Dalgaard og kommenteret af SDU-professor Johs. Nørregaard Frandsen.

Caféen med den smukkeste udsigt

På Kaj Munks Præstegård finder I en café med en af Vestjyllands smukkeste udsigter. Her er det ikke kun kaffen og kagen, der skal nydes. Caféen byder på den mest spektakulære udsigt over Nørre Sø. Caféen på Kaj Munks Præstegård hedder Café Lise og er meget passende opkaldt efter Kaj Munks hustru.

15 % på dagsbilletter til Abelines Gård

Besøg www.kajmunkspraestegaard.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden: NH2024DAG15, ved køb af dagsbilletter online og få 15 % rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Husk du ved ankomst skal fremvise din nøglebrik sammen med onlinebilletterne for at de er gyldige. Børn og unge 0-17 år har gratis adgang på Kaj Munks Præstegård. 

 


En del af Ringkøbing Fjord Museer


Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Besøg vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing, og få det fulde overblik, fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!
Rabat på fordelskort købt online til Ringkøbing Fjord Museer Læs mere om de forskellige typer fordelskort og dine mange fordele på Ringkøbing Fjord Museers hjemmeside https://ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/. Benyt rabatkoden: NH2024KORT15, hvis du ønsker at købe fordelskort med 15 % rabat.