Ringkøbing Museum

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Oplev Vestjyllands historie på Ringkøbing Museum

I mere end 100 år har der været et museum i Ringkøbing. Her har man i alle årene kunne opleve forskellige udstillinger om Vestjyllands historie, og det kan I stadig. Træd indenfor i den historiske bygning og oplev de forskellige udstillinger. Her kan I opleve historien om Ringkøbing under Anden Verdenskrig, gå ind i en rekonstrueret bunker eller gå på opdagelse i nogle af de skiftende udstillinger.

Vestjylland under Anden Verdenskrig

Da Anden Verdenskrig kom til Danmark den 9. april 1940 ændrede ikke bare landet sig, men også landskabet. Langs Jyllands vestkyst begyndte den såkaldte Atlantvold at tage form, og de mange bunkere skød op. Da krigen sluttede, blev de fleste bunkere tømt og forladt, men ikke alle blev tømt, og da en orkan ramte Danmark i 2008 blæste en bunker fri. Bunkeren var aldrig blevet tømt, og indholdet fortalte både
om krigen og om de mennesker der engang boede her. På Ringkøbing Museum kan I træde ind i en rekonstruktion af netop denne bunker, og høre historien om Gerhard Saalfeld, der holdt 18-års fødselsdag i Houvigstillingen nordvest for Ringkøbing. På museet kan I også komme tættere på de mange britiske
bombefly, der gjorde det danske luftrum usikkert, når kursen var sat mod Tyskland.

Skiftende udstillinger

På Ringkøbing Museum kan udstillingerne spænde fra oldtiden til i går, men fællesnævneren for dem alle er Vestjylland. I april 2024 åbner en ny udstilling om Finn Juhl, hvis verdensberømte stole produceres af Ringkøbing firmaet Onecollection. I de fine gamle lokaler finder I også en hyggelig museumsbutik. Her kan I gå rundt blandt hyggelige fund, spændende bøger og smagfulde lækkerier. Det er naturligvis gratis at besøge museumsbutikken.

15 % på dagsbilletter til Ringkøbing Museum

Besøg www.ringkobingmuseum.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden: NH2024DAG15, ved køb af dagsbilletter online og få 15 % rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Husk du ved ankomst skal fremvise din nøglebrik sammen med onlinebilletterne for at de er gyldige. Børn og unge 0-17 år har gratis adgang på Ringkøbing Museum. 

 


En del af Ringkøbing Fjord Museer


Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Besøg vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing, og få det fulde overblik, fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!
Rabat på fordelskort købt online til Ringkøbing Fjord Museer Læs mere om de forskellige typer fordelskort og dine mange fordele på Ringkøbing Fjord Museers hjemmeside https://ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/. Benyt rabatkoden: NH2024KORT15, hvis du ønsker at købe fordelskort med 15 % rabat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev