Tirpitz

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Tirpitz består af 2 bunkere der blev bygget i slutningen af Anden Verdenskrig, men de nåede ikke at blive færdige før krigen sluttede. I dag er bunkerne en gammel kanonudstilling som er blevet lavet om til et museum. Museet gemmer på historier fra Atlantvolden, Hitlers enorme bunkerprojekt. Indgangen til bunkerne er gennem en underjordisk udstillingstunnel fra Tirpitz.

Tysk bunker fra Anden Verdenskrig

Den tyske besættelsesmagt gik i august 1944 i gang med at bygge den store Tirpitz-stilling som er beliggende ved Blåvand. Kanonbunkerne var en del af Atlantvolden og skulle forsvare indsejlingen til Esbjerg. På baggrund af at krigen sluttede før bunkeren var færdig, så har de i mange år blot stået som kolde vidnesbyrd om krigen midt i det storslåede klitlandskab på den danske vestkyst.

 

Fra bunker til museum

Som nævnt så er bunkerne i dag et museum, og den sydlige del af bunkerne er i dag blevet en del af attraktionen Tirpitz. I museet kan du komme nærmere ind omkring historien under Anden Verdenskrig. Her kan der ses nærmere på Tysklands besættelse af Polen i 1939, Tysklands planer om at befæste hele Atlanterkysten med bunkere og det store byggeprojekt ved Blåvand. Man får desuden også indsigt i hvordan bunkerne skulle have fungeret hvis de havde været færdigbygget inden krigen skuttede.

 

Alle udstillingerne i Tirpitz-museet aktiveres af gæsterne selv, ved hjælp af en slags fjernbetjening, som udleveres ved køb af billet. Det er en lydbaseret guide som er en del af udstillingerne og disse lydoptagelser er indtalt af professionelle skuespillere så man er sikker på at få den fulde oplevelse og stemning som gæst i Tirpitz.

 

Gæster fra Die "Hyggelige" Dänen får 20% på entré.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev