Svampe

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Familiesjov i den gyldne årstid

Gå gennem skoven og tag dig god tid til at kigge efter, så finder du dem nemt - svampene, der kan bruges til at fremtrylle lækre efterårsretter. Prøv bare en ny opskrift med rørhatte, kastanjesvampe, kantareller, birkesvampe eller rødhatte.

Efteråret lokker natur-entusiaster ud i skoven for at samle små, lækre skatte midt i det grønne - for efteråret er svampetid.

Fugtig jord og de delvist solrige dage med milde temperaturer lader de små lækkerier skyde op af jorden. De udsender duften af efteråret, fortryller de sidste solrige dage. Udnyt chancen for at finde dem i skovområderne i Vestjylland, for netop her finder disse delikate skovfrugter en ideel grobund.

Svampeugen

Svampeplukning som eventyr for små og store

At samle svampe er en af de mest populære fritidsaktiviteter, foruden at det giver motion i frisk luft, har det også mange andre fordele.

Hvis du endnu ikke har oplevet den succesfølelse, der kommer efter en vellykket svampejagt, og hvis du aldrig har tilberedt en lækker og samtidig billig svampemåltid i feriehuskøkkenet med familie og venner, så bør du prøve det mindst én gang i den næste svampesæson!

 

Perfekt udrustet til skoven

For dem, der følger nogle råd under indsamlingen, venter en vellykket dag: Udover en vejrbestandig jakke, en kurv og en kniv anbefales det at medbringe en bog til svampebestemmelse.

Ifølge de seneste oplysninger er det helt ligegyldigt, om man skærer eller drejer svampene ud. Det vigtige er at dække det resulterende hul i skovbunden forsigtigt til, så myceliet ikke tørrer ud.

Vælg mellem ca. 330 sommerhuse i Vejers Strand
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Svampe skal helst ikke transporteres i plastikposer, da det ødelægger dem hurtigere. De har brug for luft! Flettede kurve eller stofposer er den bedste måde at transportere den velsmagende svampehøst ubeskadiget til sommerhusets køkken.

Lad både for unge og for gamle svampe ligge. Unge svampe kan ofte ikke identificeres korrekt, og hvis man spiser for gamle svampe, kan man blive forgiftet.

Hvis du har en kniv og en børste med, kan du grovrense dine fund på stedet og slippe for at slæbe snavset med tilbage til sommerhuset.

Som hovedregel må svampe ikke vaskes med vand, da de ellers bliver gennemblødte, hvilket påvirker deres smag og konsistens. Det er derfor bedre blot at bruge en lille børste til at fjerne eventuelt "skovaffald" og jord fra svampene.

Spis aldrig svampe rå, men varm dem længe nok, før du spiser dem. Forresten: Du kan holde svampene i længere tid ved at tørre dem i ovnen ved en lav temperatur.

Men vær forsigtig! Pluk kun svampe, som du kender 100%. En lille smule uforsigtighed og den tilhørende forgiftning kan have alvorlige konsekvenser. Hvis du ikke er sikker, så kontakt en svampekonsulent, som kan hjælpe dig under alle omstændigheder. I svampesæsonen arrangeres der som regel guidede svampeture i området omkring Vejers, som du kan deltage i. Her plukker man svampe i en gruppe, og en ekspert hjælper med at udvælge de svampe, der med garanti er spiselige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev