Cykelferie i Danmark

 

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Cykelferie i Vejers

Er der nogen bedre måde at opleve naturen på, end fra din cykel? At udforske et nyt ferieområde med cyklen som det primære transportmiddel giver dig mulighed for at komme steder hen, som du ikke vil kunne med en bil. Du har mulighed for at stoppe op, når det passer dig og køre af mindre stier og smutveje, som en bil ikke har adgang til. Desuden får du frisk luft, motion og mulighed for at tale med dine medcyklister, mens I nyder det vestjyske landskab.

Når I er på cykelferie i Vejers, kan vi tilbyde nogle skønne sommerhuse, som I kan have jeres base. En god kombination af aktiv ferie og afslapning er på manges ønskeseddel, når ferien bliver booket, og derfor er cykelferie i et af vores feriehuse tæt på strand og naturskønne områder det helt oplagte valg. Vi har feriehuse til familier med hund, børn, mange mennesker, få mennesker og til vennerne, der gerne vil bruge noget kvalitetstid sammen. Læs videre her på siden og få gode råd og inspiration til din cykelferie ved Vestkysten!

Cykelferie med børn

Når I rejser sammen som familie med børn, så er det en dejlig aktivitet at sætte sig på cyklen og tage på udforskning i området omkring feriehuset. I kan pakke en lækker madkurv og et picnic tæppe og finde det helt rigtige sted at slå jer ned - det kan være i skoven, hvor børnene kan lede efter skjulte huler og bær, mens forældrene tager et hvil og en kop kaffe fra termokanden. Området omkring Vejers er ikke så bakket, så de små ben har en chance for at følge med. Når I vender retur til feriehuset efter en lang dag i den friske luft, kan I tilberede en god middag og nyde det sidste af dagen på terrassen eller i sofaen foran pejsen. 

Ferie med børn

Cykelruter i Vejers

For nogen er det rart at være spontan og ikke have planlagt dagens rute, mens andre gerne vil vide præcis, hvad dagen bringer rutemæssigt. Begge dele er heldigvis mulige ved Vejers Strand. Området indbyder generelt til, at tage på udforskning, men du kan også følge Panoramaruten, der strækker sig over 26 kilometer fra Vejers Strand til Oksbøl. Det er en flad rute, hvor I kommer i helt tæt kontakt med heden, der på de rigtige tider af året er lyng beklædt, og giver dig en farverig oplevelse, mens du træder i pedalerne. 

Panoramarute: Vejers Strand - Oksbøl (26 km).

Se ruten lige her!

Oplevelser på cykel

Oksbøl Krondyrsreservat

Hop på cyklen og søg mod det store krondyrsreservat i Oksbøl. Her kan du være heldig at møde en af de mange store rudler af kronvildt, der går og græsser på de områder i reservatet. Der lever op mod 1600 krondyr i reservatet, og der er derfor ret stor chance for, at I kan spotte nogen på jeres cykeltur. Når I cykler, har I mulighed for at opleve de karakteristiske brøl fra de store hanner, når parringstiden er i gang. Pas på de store dyr netop i parringstiden, og hav altid respekt for vilde dyr og deres levesteder. 

Læs mere om Oksbøl Krondyrsreservat her!

Ravjagt på Vejers Strand

Vend cyklen mod stranden og begiv jer ud på et ægte eventyr med en skattejagt efter nordens guld; Rav! led især i de koldere måneder efter en god storm, og kig så i opskyl fra havets dyb. Hvis du er heldig at finde et stykke rav, så står du med en genstand, der blev dannet for mange millioner af år siden - det er en souvenir, der er værd at få med hjem. 

Læs meget mere om hvordan du kan genkende rav lige her!

 

Du kan finde mange flere oplevelser i omkring Vejers Strand - se mere her!

Vidste du det?

Der er både helbreds- og klimamæssige årsager til at hoppe på cyklen, og vælge den som primær transportmiddel på fx ferien. Økonomien spiller også ind for mange, og en tur på cyklen koster ingenting modsat en tur i bilen. Desuden får du en helt anden fornemmelse af naturen omkring dig og det levede liv i dit ferieområde, når du ikke sidder bag lukkede bilruder. Du får en masse motion, så ferieisen og de lækre aftenmåltider på grillen ikke er lige så syndige og de sparede penge på benzin og parkering ved de forskellige attraktioner kan du bruge på oplevelser sammen med familien. 

Huskeliste

- Tjek cyklen igennem for olie på kæden, luft i dækkene, lygter der virker og andre ting, der kan spare dig en tur til cykelmekanikeren, mens du er på ferie.

- Godt cykeltøj der passer til årstiden og vejrudsigten. Cykeltøj skal være nemt at bevæge sig i og behageligt at have på en hel dag på cyklen. 

- En cykeltaske hvor I kan pakke tæpper, madpakker, drikkevarer og andre nødvendige ting. 

- En cykelpumpe.

- Cykelhjelme til alle i familien! 

Find et skønt sommerhus ved Vejers Strand
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev