Du er på vores nye hjemmeside. Hvis du savner den gamle, så kan du bruge den lidt endnu lige her.

Med hund på stranden

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må du gerne lade din hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

Sommerhuse hvor hunden er velkommen
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Med hund i naturen

Din hund skal som udgangspunkt være i snor i naturen. Dette er for at vise hensyn til områdets vilde dyr og for andre friluftsgæster i naturen.

Husk:

  • at alle hunde - også de ellers fredelige og velafrettede - har et jagtinstinkt
  • at reglerne også gælder, selv om der ikke er opsat skilte
  • at der gælder særlige regler for træning af hunde. Kontakt derfor den lokale enhed af Naturstyrelsen, hvis du har planer om hundetræning

Det er ikke tilladt at medtage hund med på Skallingen, heller ikke på stranden ved Skallingen – læg derfor altid mærke til en evt. lokal skiltning.

Vi elsker hunde

I området ved Vejers Strand er det muligt at besøge hundeskove. Der er en hundeskov ved Oksbøl og en anden ved Blåvand. I Naturstyrelsens hundeskove må du lade din hund løbe frit - under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over hunden. Dvs. helt svarende til hundelovens bestemmelser om "fuldt herredømme": "Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den fx angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke fx prompte kommer på kald skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.

Kan tilkøbes

Hundetegn/nøglevedhæng

Ved Die ”hyggelige” Dänen er det muligt at tilkøbe hundetegn/nøglevedhæng. Pris pr. stk. kr. 100,-
Det er ydermere muligt at få hundemærket graveret, fx med navn og tlf. nr. Graveringen koster kr. 37,-

Hundeposer

Flere steder i byen findes der opsatte stativer med gratis hundeposer. Vi beder jer blot om at sørge for, at hundeposerne lander det rette sted og ikke smides i naturen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev